en ging ‘na’ Corona weer terug om het “af te maken”!

Hoe het begon…..
Toen ik bij Weg-Wijs kwam, wist ik eigenlijk nog niet wat ik wilde gaan doen in mijn tussenjaar. Wel dat ik wilde reizen en omdat mijn ouders allebei Spaans spreken en we veel naar Spanje gaan, was het eigenlijk een logische keuze om iets aan mijn Spaans te gaan doen.
Ik vond Zuid Amerika wat ver om ineens te gaan doen, en het idee om naar Andalusië te gaan en daar mijn Spaans te gaan doen, sprak me meteen aan voor het eerste semester. Daarna kon ik altijd nog wel kijken.

Spaans in Andalusië – Cádiz en Sevilla
Op aanraden van Weg-Wijs ben ik begin september begonnen in Cádiz, helemaal in het meest zuidelijke puntje van Spanje, en heb daar een maand Spaans gedaan. Enorm van genoten, prachtige school en voor één maand een heel leuk stadje.

Tussenjaar-cadiz
tussenjaar-Cadiz
tussenjaar-Sevilla
tussenjaar-sevilla

Daarna ben ik voor een zelfde periode naar Sevilla gegaan, waar ik in een enorme leuke groep terecht kwam, allemaal ongeveer mijn leeftijd en heel internationaal (Duits, Amerikaans, Belgisch-Franstalig, IJslands). Een veel grotere school dan in Cádiz, maar dat past wel bij de grootte van de stad.

En toen was het alweer Kerstvakantie en gingen we naar het tweede deel van mijn tussenjaar kijken. Voorjaar 2020 zou ik naar New York gaan om aan de NYFA een workshop Filmmaking te gaan doen. Daar verheugde ik mij enorm op omdat film mij altijd al geïnteresseerd heeft en het leek me geweldig om zelf iets te leren maken. Bovendien vind ik New York een enorm interessante stad om een poosje te wonen en studeren.

Terug naar Andalusië…. Malaga
Maar dat was pas in april en voor die tijd besloot ik toch door te gaan met mijn Spaans. Terug naar Sevilla wilde ik niet, de groep waarmee ik daar zat was er niet meer en het leek me eigenlijk wel gaaf om weer een poosje in een andere stad verder te gaan. En toen, weer in overleg met Weg-Wijs, kwamen we op Malaga. De school in Sevilla heeft behalve de school in Cádiz, ook nog een school in Malaga. Kleiner dan in Sevilla, weer anders dan Cádiz en het leek me ook heel leuk om weer aan de kust te zitten. Dus schreef ik me in voor Malaga!
Het is een enorm succes gebleken. Voor mij was de kleinschaligheid, de gezellige, persoonlijke sfeer en de ligging van Malaga de perfecte combinatie. De school ligt midden in het centrum, mijn accommodatie daar vlakbij – het was allemaal heel kleinschalig en de hechtheid met de leraren was en is heel bijzonder. Je kent er iedere leerkracht persoonlijk en trekt ook buiten de les met hen op. Ik heb er hele mooie vriendschappen aan over gehouden en we hebben fantastische excursies in de omgeving gemaakt – meer nog dan vanuit de andere steden. Een aanrader!

Tussenjaar-Andalusië

Corona…..
Ik had het er zo naar mijn zin dat ik mijn cursus en verblijf met enkele weken had verlengd. Toen gooide de Corona uitbraak roet in het eten… Mijn workshop in New York moest sowieso gecanceld worden (zo’n enorme pech). Ik heb een week van de lockdown in Spanje meegemaakt. Ontzettend stil en erg onwerkelijk. Iedereen sloeg enorm veel eten in en sporten mocht ook niet meer. Uiteindelijk moest ik een week eerder dan gepland weg uit Malaga. Om toch mijn Spaans op een hoger niveau te brengen en om contact te houden met de school, heb ik twee maanden online lessen gevolgd vanuit Nederland (ik heb uiteindelijk B2 niveau Spaans gehaald).

En wat heb je gedaan tijdens Corona in Nederland?
Ik vind het fantastisch om dingen op te ruimen dus ik ben helemaal los gegaan op het huis van mijn ouders! Van het opruimen van kasten tot het opruimen en ordenen van foto’s op de computer. Een enorm werk….maar ook heel leuk omdat er opeens tijd is om de dingen te doen waarvan je altijd zeo “dit ga ik doen als ik er eens tijd voor heb” en die je altijd had uitgesteld. Geen excuses meer, als je nog langer wacht is het te laat voor veel dingen! Dit is het moment!

Terug naar Malaga
….en nu zit ik weer in Malaga! Ik vond het zo jammer dat ik mijn cursus en verblijf zo abrupt moest afbreken… geen tijd meer had om afscheid te nemen van de leerkrachten, die min of meer mijn vrienden waren geworden. En dus besloot ik voor 4 weken terug te gaan naar de school in Malaga, samen met een Zwitsers meisje dat daar ook bij mij in huis zat en waarmee ik veel had gedeeld. Een waardig einde van een tussenjaar met wel een paar forse teleurstellingen maar over het geheel genomen super gaaf met prachtige herinneringen en ervaringen. Ik ben erg blij dat ik het deel van mijn tussenjaar gedurende de “Corona-tijd” op deze manier toch positief heb kunnen afronden.

tussenjaar-Malaga

Aanraders en tips van Céderic:

Cádiz:
Club: Momart (open air): Aki te quiero
Restaurant: Mercado Central
Sevilla:
Bar: Hops & Dreams
Club: Club 1987
Restaurant: Nickel’s Burger
Malaga:
Bar: Alquimia
Club: Sala Bubbles
Restaurant: Kilómetros de Pizza