Opleiding-buitenland2

Studeren of opleiding in het buitenland

Overweeg je een studie aan een buitenlandse universiteit of hogeschool? Dat is een leuke en stimulerende uitdaging. Niet alleen maak je kennis met de taal en de cultuur van je land en stad naar keuze, maar je zult ook in contact komen met studenten uit veel verschillende landen. Een studie of opleiding in het buitenland geeft je gegarandeerd een stevige basis in je toekomstige loopbaan en is een onvergetelijke levenservaring!

Overleg met Weg-Wijs over de mogelijkheden. Wij hebben veel internationale contacten en kunnen je informeren over de aanmeldprocedures, de financiering en huisvesting. Samen onderzoeken wij je wensen, geven suggesties en advies over de mogelijkheden. Wij hebben een breed netwerk van organisaties en opleidingsinstituten in de wereld. Als je wilt helpen wij je daarna bij het organiseren.

paars International Foundation Year

Als je je Engels goed beheerst en graag gedurende een jaar vakken wilt volgen aan een Engelse universiteit, dan kan een International Foundation Year de goede optie zijn om je voor te bereiden op een studiekeuze. Hierbij worden onderwerpen van verschillende vakgebieden aangeboden, zoals business, geschiedenis, politics, psychologie, sociologie.

paars Liberal Arts

Er zijn verschillende opties om gedurende één of twee semesters in o.a. Engeland, Duitsland en Zwitserland een Liberal Arts programma te volgen. Dit is uiteraard ook mogelijk in de VS. Voor universitaire programma’s in de VS werken wij samen met een partnerorganisatie. In Engeland kan dit programma ook gecombineerd worden met een Engelse talencursus (Cambridge certificaat).

oranje Voorbereiding op academisch Engels

Een toelatingstest (SAT, IELTS, TOEFL) voor het niveau van de beheersing van de Engelse taal is verplicht. Bij particuliere opleidingen en meerdere Amerikaanse universiteiten kan een talencursus Engels gecombineerd worden met het bijwonen van andere vakken die op de opleiding worden aangeboden. Deze mogelijkheid kan als oriëntatie op de keuze voor het Nederlandse of buitenlandse vervolgonderwijs gebruikt worden of als een goede voorbereiding op de reeds gemaakte keuze van een vervolgstudie.

roze Hotelschool, Business school of mode-opleiding in het buitenland

Naast de goede opleidingen in Nederland kan een Nederlandse student ook een hotelschool, business school of mode-opleiding in het buitenland overwegen. Zowel voor jonge mensen met een HAVO-diploma als voor VWO-ers zijn er studiemogelijkheden op dit terrein in het buitenland.

Een goede beheersing van het Engels is uiteraard een minimum vereiste. Weg-Wijs geeft advies over toelating en is verder nauw betrokken bij de voorlichting en de selectieprocedure van deze buitenlandse instituten.

paars Artistieke opleidingen

Als je interesse uitgaat naar een opleiding op het gebied van design, toneel, film of kunstgeschiedenis, dan zijn er meerdere mogelijkheden in het buitenland die een speciale uitdaging voor je kunnen bieden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ik wil meer informatie

Bewaren

Bewaren