studie-buitenland-advies

Gapyear of time-out

Je krijgt maar eens in je leven de gelegenheid enkele maanden of een jaar lang die dingen te doen die je altijd hebt willen doen.

Of je nu net je eindexamen hebt gedaan, of net je bachelors gehaald, “tussen twee banen in zit” of een tijdelijke stop met je opleiding of werk maakt, de tijd van je dromen is aangebroken. Wat ga je doen? Hoe maak je die dromen waar? Hoe ga je dit plannen?

Weg-Wijs helpt je bij het oriënteren en als je wilt ook het organiseren!

oranje Goede invulling van een tussenjaar

Een jaar er tussenuit is een enorm leuke uitdaging, maar het vergt heel wat planning en organisatie. Als het aankomt op het invullen van je “tussenjaar” of “Gap Year” kun je terecht voor overleg, advies en begeleiding bij Weg-Wijs.

Wij beantwoorden veel van jouw vragen en door samen een plan op te stellen en te horen wat wel (en niet) haalbaar is, kom je alvast veel verder. Let wel: wij zijn geen reisbureau. Wel zijn we ervaren op reisgebied en kunnen met jou (en je ouders) samen een goed plan samenstellen waarbij je niet alleen ervaring opdoet met het organiseren van je reis, maar ook meer leert over de taal, cultuur en gewoontes van het land of het werelddeel waar je naartoe gaat.

Weg-Wijs-gapyear2

oranje Tijdens of na je studie een ‘time-out’

Ook als je een kortere periode dan een heel jaar ter beschikking hebt of niet te lang van huis wilt zijn, zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Veel mensen willen graag naar het buitenland na hun studie, voordat ze beginnen met werken of tijdens hun studie als ‘time-out’. Weg-Wijs heeft ook ruime ervaring met mogelijkheden voor de wat oudere student en veel studenten die eerder zijn weggeweest met Weg-Wijs zien wij na hun studie weer terugkomen voor een tweede (of derde) keer!

Als je tijdelijk bent gestopt met je studie of overweegt van studie te veranderen, kan Weg-Wijs je helpen met (her)oriëntatie en met het organiseren van zinnige mogelijkheden in het buitenland, voor kortere of langere duur.

Ook met een gerichte gespecialiseerde taalcursus ter voorbereiding op bijvoorbeeld een masterstudie kunnen wij je helpen.

Gap-year via Weg-Wijs

blauw Wat doet Weg-Wijs voor jou?

We kunnen je helpen uitvinden welke mogelijkheden er zijn om een jaar of een bepaalde periode verstandig en natuurlijk ook inspirerend in te delen. Onze werkwijze is erop gericht om samen uit te vinden wat er bij je past en waar nu echt jouw uitdagingen en wensen liggen. Als je graag stage zou willen lopen in het buitenland kunnen wij je eventueel aan contacten helpen. In principe kunnen wij niet helpen met betaald werk, maar enkele scholen waarmee wij werken bieden die mogelijkheid wel.

Behalve met het oriënteren, zijn wij je vervolgens graag van dienst met het organiseren en vastleggen van jouw plan – wij helpen je met je inschrijving en zijn bereikbaar voor overleg en vragen vantevoren en tijdens je verblijf in het buitenland. Onze jarenlange ervaring en contacten met taalscholen, opleidingsinstituten en organisaties zetten wij met plezier in om, waar nodig, jouw verblijf in het buitenland tot een zinvolle en mooie ervaring te laten worden.

Ik wil meer informatie

 

Weg-Wijs-expeditie2

Bewaren

Bewaren