Boardingschool-5

Boarding school

U bent op zoek naar voortgezet onderwijs voor uw zoon of dochter aan een kostschool in het buitenland. Een waardevolle aanvulling op de persoonlijke ontwikkeling en goede basis voor een studie of opleiding in het buitenland.

roze Welke mogelijkheden zijn er?

Voor jonge mensen vanaf 11 jaar hebben wij contacten met een groot aantal gerenommeerde boardingschools in het Verenigd Koninkrijk en andere landen. Een leerling kan hier voor kortere of langere tijd verblijven, voor de gehele middelbare schoolperiode of voor de laatste twee -examen- jaren om bijvoorbeeld het IB (International Baccalaureate) diploma te halen. Ook voor leerlingen die specifieke leerwensen hebben (dyslexie, ADD of ADHD) of voor kinderen die een periode willen overbruggen om te groeien, zijn er mogelijkheden op boardingschools in het buitenland.

Boardingschool via Weg-Wijs

Boardingschools zijn er in alle soorten en maten, maar voorop staan de grenzeloze mogelijkheden die geboden worden zowel op academisch als sportief gebied.

Er bestaat de mogelijkheid om een trimester of een jaar op een boardingschool te verblijven om de sfeer te proeven en het Engels te verbeteren. Daarna kan er over het algemeen gemakkelijk weer in het eigen onderwijssysteem worden ingestroomd.

oranje Stimulerend & ambitieus

Op een boardingschool woon je in een gemeenschap met leerlingen van het land zelf en uit andere landen. Wat je verliest aan privacy, win je aan vriendschappen. Je wordt onderdeel van een hechte en stimulerende gemeenschap en sluit vriendschappen voor het leven met leeftijdgenoten uit verschillende landen en van verschillende culturen.

Boardingschool via Weg-Wijs

Je leert een tweede taal vloeiend spreken en krijgt dagelijks de gelegenheid om je uit te leven in sporten, toneel, muziek en handvaardigheid. Je zult ervaring opdoen in het ontwikkelen van leiderschap en spreken in het openbaar. Een waardevolle manier om je middelbare schooltijd door te brengen!

Ik wil meer informatie

blauw A-levels en IB

Bij de meeste boardingschools kan een IB-diploma worden behaald, waarmee je in Nederland en alle Engelstalige landen een universitaire studie kan starten. Een IB-programma duurt 2 jaar en is vergelijkbaar met de bovenbouw van het VWO. Het is mogelijk tussentijds in te stromen, bijvoorbeeld na 5 HAVO of na 4 VWO, na een toelatingstest van de school.

Als alternatief kunnen Engelse A-levels worden behaald, vergelijkbaar met het Nederlandse VWO. Ook dit programma duurt twee jaar en wordt meestal in drie tot vier vakken afgelegd. Ook de A-levels geven toegang tot de meeste Engelstalige en Nederlandse universiteiten.

groen Wat zijn de kosten?

Verblijf op een boardingschool is een kostbare aangelegenheid. De scholen die geschikt zijn voor buitenlandse leerlingen zijn doorgaans particuliere instellingen zonder overheidssubsidie. Alle lessen, de accommodatie en alle maaltijden zijn inbegrepen, evenals de extra activiteiten zoals sport, toneel en muziek.

Boardingschool via Weg-Wijs

Er bestaan mogelijkheden om een scholarship of een beurs voor het geheel of een gedeelte van de kosten te verkrijgen. Het verkrijgen van een scholarship of beurs is een langdurige procedure die het beste minimaal één jaar voor de beoogde aanvang moet worden gestart. Bovendien worden zij alleen vergeven aan uitmuntende leerlingen die hetzij op academisch, hetzij op kunst- of sportvlak uitblinken, of worden zij gekoppeld aan beschikbaar inkomen.

Boardingschool-7