Financiering-Weg-Wijs

Meer over financiering & tarieven

En “tijdje weg” is aantrekkelijk en kost geld.
De kosten hangen vooral af van de plaats van bestemming, de verblijfsduur en de activiteiten. De een kan zich een jaar aan een gerenommeerde universiteit veroorloven, de ander heeft budget voor een cursus van enkele weken. Hoe hoog de kosten ook zijn, ze zijn een waardevolle investering in je ontwikkeling.

Er zijn veel goede en betaalbare mogelijkheden om “leuk” met “leerzaam” te combineren. Ook een kort en goed verblijf kan het gewenste rendement opleveren: een onvergetelijke ervaring waar je de rest van je leven iets aan hebt.

groen Tarieven cursussen

Weg-Wijs hanteert bij inschrijving de prijzen van cursussen en opleidingen zoals ze door de scholen of instituten zelf in hun brochures of op hun websites worden genoemd.

De prijzen voor buitenlandse opleidingen of cursussen verschillen enorm. Het ene instituut is duurder doordat het kleiner en exclusiever is of meer biedt, het andere goedkoper doordat het tot een keten behoort of minder activiteiten biedt. De lengte van het verblijf kan van invloed zijn op de weekprijs (die wordt aantrekkelijker bij cursussen van 12 weken of langer). De seizoenen kunnen ook invloed hebben. De kosten voor de accommodatie zijn hoger in de steden, sommige landen zijn gewoon duurder dan andere.

Voor het doen van examens om een erkend diploma te behalen wordt een extra bedrag gevraagd door de instituten. De accommodatie ter plaatse wordt apart van cursus en examens berekend en varieert alnaargelang het een gastgezin, een een- of tweepersoonskamer in een gedeeld appartement, of een kamer in een studentenresidence betreft.

Tijdens het oriëntatiegesprek op het kantoor van Weg-Wijs maken we samen met u een berekening van de kosten op basis van uw wensen en de originele brochures met prijslijsten. Deze krijgt u na afloop van het gesprek van ons mee om alles thuis nog eens op een rijtje te zetten en weloverwogen een beslissing te kunnen
nemen.

Bij inschrijving voor een cursus moet soms een aanbetaling worden gedaan. Deze verschilt per instituut of school. Enkele instituten vragen de cursisten het verschuldigde bedrag rechtstreeks naar hun over te maken. Dit verschilt per instituut of school. In het merendeel van de gevallen wordt de nota van de school aan Weg-Wijs betaald.

 

Financiering-Weg-Wijs-1

blauw Tarieven Weg-Wijs

Weg-Wijs is een onafhankelijk advies- en begeleidingsbureau. Tijdens een eerste adviesgesprek en eventuele daaropvolgende adviesgesprekken, proberen wij u en uw kind zoveel mogelijk wegwijs te maken op het gebied van studie in binnen- en buitenland.

Voor een eerste adviesgesprek ten kantore van Weg-Wijs (ca. 1,5 – 2 uur) wordt een vast bedrag gerekend. Voor telefonische boekingen berekenen wij geen extra kosten.
Voor vervolg-adviesgesprekken bij ons op kantoor hanteren wij ons uurtarief. (Zie de tabel hieronder).

U kunt de cursus waarop uw keuze is gevallen, door Weg-Wijs laten boeken. Hiervoor berekenen wij geen  boekingskosten en wij hanteren de tarieven van de scholen zoals deze in hun brochure staan vermeld.

Wel worden kosten in rekening gebracht voor het wijzigen of annuleren van een reeds bevestigde boeking of voor een spoedboeking (een boeking die binnen drie weken na inschrijving aanvangt).

Wanneer arbeidsintensieve begeleiding of research gewenst of noodzakelijk is, dan kunnen hiervoor extra kosten worden. Dit zal van tevoren met u worden overlegd.

Voor afspraken die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd kunnen wij kosten in rekening brengen.

Tarief
Oriëntatiegesprek €  180
Advies – uurtarief €   90
Boekingkosten n.a.v. oriëntatiegesprek Geen kosten
Spoedboeking (binnen 2 weken) €   60
Wijzigingskosten €   35
Telefonische boeking  Geen kosten
Plaatsing Boardingschool UK  € 250

 

Januari 2019 – Alle prijzen zijn inclusief B.T.W. Wijzigingen voorbehouden.

Wij bemiddelen niet als reisbureau – noch op de arbeidsmarkt, noch op het gebied van verzekeringen, gezondheidszorg, vluchten of visa.

Wanneer de betalingen aan de scholen voor een door Weg-Wijs geboekte cursus worden verricht, zult u na inschrijving van ons een nota ontvangen. Indien een betaling niet binnen de gestelde termijn aan ons is voldaan, kan er geen plaatsing worden gegarandeerd.

Algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Den Haag.