Buitenland-studeren3

Persoonlijk en onafhankelijk advies

Oriëntatiegesprek

Het aanbod van cursussen en studiemogelijkheden in het buitenland is zeer gevarieerd en bijna onbeperkt. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Weg-Wijs helpt je graag bij het vinden van de juiste match. Daarvoor nodigen wij jou (en je ouders) uit voor een oriënterend gesprek bij ons op kantoor. Zo’n gesprek duurt doorgaans rond de twee uur.

blauwWij bieden geen “klant en klaar pakketten”, maar gaan met jou (en je ouders) in overleg. Wat spreekt je aan en wat is er allemaal mogelijk? Door één of meer gesprekken krijg je een beter zicht op je kwaliteiten, wensen en mogelijkheden. Je krijgt waardevolle tips en je kunt je gerichter gaan oriënteren. Wij inventariseren de mogelijkheden en brengen ons advies uit.

paarsOok wie zelf al gegevens heeft verzameld en een idee heeft, kan bij ons terecht voor een kennismakingsgesprek waarin wij informatie en onafhankelijk advies geven. Als je op basis daarvan alles nog eens rustig wil overwegen, krijg je van ons de originele brochures van opleidingen of cursussen mee die van toepassing zijn.

oranjeWij zijn een onafhankelijke organisatie – dit betekent dat wij in de eerste plaats letten op wat er voor jou geschikt en gewenst is, en dat we niet slechts voor of met bepaalde organisaties werken. We streven uiteraard naar een goede kwaliteit en constante vernieuwing waar nodig en waar mogelijk.

geelWanneer wordt besloten tot inschrijving, verzorgen wij de verder afhandeling. Wij begeleiden en adviseren wat betreft accommodatie, vervoer en eventuele verzekering. Ook tijdens het verblijf staan wij ter beschikking om zo nodig te assisteren en/of te bemiddelen. Onze bekendheid met de mensen en de taal ter plaatse kunnen goed van pas komen.

groenHoewel wij vele tips en contacten voor je hebben, organiseren wij geen vluchten, doen wij geen visumaanvragen en adviseren wij niet t.a.v. vaccinaties.

Studiekeuze

Het voor kortere of langere tijd naar het buitenland gaan, hangt eigenlijk altijd samen met je studiekeuze in Nederland. Alhoewel wij daarover niet adviseren, kunnen we je helpen als je steun zou willen hebben om tot een besluit te komen of een invulling bij je past. Wij werken nauw samen met externe deskundigen en verwijzen hier naar door, wanneer dat gewenst is.

Ons omvangrijke en veelzijdige netwerk zetten wij met plezier in om de juiste mogelijkheid te vinden. Onze persoonlijke benadering beoogt een onvergetelijke ervaring, waar je de rest van je leven iets aan hebt.

 

Ik wil contact