Foundations-Year2

Een korte opleiding in het buitenland: Foundation year of semester

Wil je na de middelbare school een korte buitenlandse opleiding doen van een semester of een jaar om je bijv. voor te bereiden op een studiekeuze of op een bepaald vakgebied? Heb je geen idee hoe je dit het beste kunt regelen? En welke scholen er zouden passen bij jouw profiel en wat de kosten zijn?

Weg-Wijs helpt je!

paars Goede voorbereiding op studie

Er zijn veel mogelijkheden om je gedurende een jaar of een semester in het buitenland voor te bereiden op je studiekeuze of gekozen studie in Nederland. Zo kun je alvast ‘proeven’ aan een businessopleiding, een kijkje nemen in de fashionwereld, een portfolio maken voor je toelating aan een kunstzinnige opleiding of een workshop van enkele weken of maanden op film- of acteergebied volgen. Een semester Liberal Arts behoort ook tot de mogelijkheden.

groen Foundation Year als voorbereiding

Aan vele buitenlandse opleidingen kan een Foundation year worden gevolgd. In dit jaar bereid je je voor op de mogelijkheid in een bepaald vakgebied verder te gaan studeren.

Voor Nederlandse studenten die van plan zijn een artistieke vervolgopleiding te gaan volgen is dit tussenjaar een goede voorbereiding voor de selectie in binnen- en buitenland. Ook bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een International Foundation Year, waarin onderwerpen van verschillende vakgebieden worden aangeboden, zoals business, geschiedenis, politics, psychologie, sociologie.

oranje Beheersing Engelse taal verplicht

Een toelatingstest (SAT, IELTS, TOEFL) voor het niveau van de beheersing van de Engelse taal is voor veel opleidingen verplicht. Bij veel particuliere opleidingen kan een talencursus Engels gecombineerd worden met het bijwonen van andere vakken die op de opleiding worden aangeboden. Deze mogelijkheid kan als oriëntatie op de keuze voor het Nederlandse of buitenlandse vervolgonderwijs gebruikt worden of als een goede voorbereiding op de reeds gemaakte keuze van een vervolgstudie.

Creatieve-opleiding-buitenland

groen Artistieke opleidingen: design, fashion, dans, toneel, film & kunstgeschiedenis

Buitenlandse opleidingen en cursussen voor korte of langere perioden op bijzondere artistieke gebieden zijn een speciale uitdaging voor je als je interesse daarnaar uitgaat. Wat zou je denken van fotografie, beeldhouwen of restaureren? Juwelen ontwerpen en maken, schilderen of interieurdesign? Misschien heb je altijd iets met film of theater willen doen. Maar het kan best zijn dat je het fantastisch vindt om in de keuken allerlei bijzondere gerechten te koken. Er is zoveel mogelijk en zoveel leuk, dat we het hier niet allemaal kunnen noemen!

Ik wil meer informatie

Bewaren