Leadership-expeditie

Expeditie en leadership – Leren door en tijdens reizen

Veel mensen verheugen zich er op om na hun examens met een rugzak de wijde wereld in te trekken zonder een vast programma of met een paar vrienden. Als je bezig bent met je studie is er weleens de wens om een poosje een “time out” te hebben. Voor hen die een meer uitdagende,maar ook vormende inhoud willen geven aan hun reis, of het nu gaat om (een gedeelte van) een GAP year of om een “time-out”, zijn er veel interessante, maar ook zinvolle programma’s.

rozeExpeditie en vrijwilligerswerk

Sommige organisaties bieden programma’s waar je een combinatie van vrijwilligerswerk en een expeditie kunt doen in verafgelegen delen van de wereld. Vrijwilligerswerk met als doel het ondersteunen van de plaatselijke bevolking (bijvoorbeeld het helpen bouwen van huizen of het helpen aanleggen van een watervoorziening), een expeditie met als doel je grenzen te verkennen en tegelijkertijd leren om te gaan met de groep waarmee je door de natuur trekt.

Je ziet een deel van de wereld waarvan je nooit gedacht had daar te komen, en een cultuur die een onuitwisbare indruk op je zal achterlaten.

groenExpeditie en leadership

Door sommige (semester)programma’s leer je je persoonlijkheid en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Je leert (op een verantwoorde manier) je grenzen te verkennen in de natuur, onder begeleiding van deskundige instructeurs en ontwikkelt vaardigheden waar je niet eerder de kans voor hebt gehad. Hier komen geen collegezalen of schoolbanken aan te pas – je wordt ondergedompeld in de (ruige) natuur en de lessen die je leert kun je direct toepassen!

paarsExpeditie en global citizenship

Je kunt ervoor kiezen de “gebaande paden” te bewandelen, en een avontuurlijke, toeristische reis boeken naar een “populair” land. Daar heb je alleen je reisgids voor nodig en tips van mensen die daar eerder zijn geweest of zelfs daar net zitten als jij op reis gaat.
Als je interesse uitgaat naar een individuele, bijzondere en zinvolle ervaring, naar interculturele contacten en bijzondere trektochten waarbij je in contact komt met de plaatselijke bevolking, en ook nog je handen op een nuttige manier uit de mouwen kunt steken van tijd tot tijd, kunnen wij je aan ideeën en programma’s helpen. Het doel van deze programma’s is een onvergetelijke, leerzame ervaring aan jonge mensen aan te bieden. Weg-Wijs helpt daar graag aan mee!

Ontdek jezelf, verken de wereld

Ik wil een afspraak maken