… en in één klap is de wereld anders….

Voor heel veel mensen die waren begonnen aan hun tussenjaar, of nog zouden beginnen met het tweede deel van hun tussenjaar, zijn hun avonturen, plannen en talenreizen wel zeer abrupt beëindigd door de uitbraak van het Corona-virus.

strand Zuid-Afrika

Met alleen nog de herinneringen aan dat wat ze wel hebben meegemaakt zitten heel wat mensen nu thuis. Met een enorme kater omdat ze alles, waar ze zich zo op hadden verheugd en wat ze met zoveel plezier hadden voorbereid, in duigen hebben zien vallen.

Veel mensen waren net, of een paar weken, begonnen met hun programma in allerlei verschillende landen in de wereld. Via ons, Weg-Wijs, zaten er mensen in Europa (Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland) maar ook in Amerika, Zuid Amerika, Afrika en Australië. Veel mensen hadden daar net hun draai gevonden, vrienden gemaakt en geproefd aan een nieuw avontuur buiten hun thuisomgeving, een nieuwe uitdaging aangegaan. En die is nu in één klap “verdwenen”.

En dan mogen we natuurlijk blij zijn dat we gezond zijn, en überhaupt naar buiten kunnen. In heel veel landen kan dat (nog) niet en ben je bevoorrecht als je niet midden in de stad woont en buiten in je tuin in het zonnetje kunt zitten.

… geen uitdaging meer, alles online…..

Wat te doen nu je tussenjaar-ervaringen, weliswaar misschien niet “compleet” maar toch wel beëindigd, zo roemloos “down the drain” dreigen te eindigen? Kniezen over wat je NIET hebt kunnen doen, in plaats van de nadruk te leggen op dat wat je WEL hebt kunnen doen het afgelopen jaar, de afgelopen maanden??

Nee toch….!

DE “WEG-WIJS CORONA BLUES BLOG”

Voor hen die het leuk vinden om hun ervaringen, ontdekkingen en gedachten tijdens hun tussenjaar met ons en anderen te delen hebben we een Blog op onze website geplaatst.
Op deze blog zetten we een verslag (met foto’s), een geestig, vrolijk, filosofisch en/of avontuurlijk verhaal over het tussenjaar van Weg-Wijzers en de plaats die dit tussenjaar (of de voorbereiding ervan) krijgt voor hen in het licht van de huidige Corona-situatie. Een tussenjaar dat voor bijna iedereen zo abrupt geëindigd is.

We willen zoveel mogelijk verhalen op de blogpagina op onze website plaatsen. Afhankelijk van het aantal inzendingen zullen we gedurende de komende maanden steeds één verhaal per week op de blog zetten.
Op deze manier hopen we de inzenders, maar ook de lezers te vermaken maar ook te inspireren.

Omdat we ons dit avontuur, de grote passie van ons bij Weg-Wijs niet zomaar willen laten afpakken!

… óp naar de Weg-Wijs Corona Blues Blog!!

Groetjes van het Weg-Wijs team