Hoewel het leven “gewoon” doorgaat, is dit vooral voor diegenen die net in hun eindexamenperiode zitten, een nogal teleurstellende periode. Niet iedereen vindt het fijn dat er geen Centraal Examen is dit jaar en veel mensen zijn allang klaar met hun schoolexamens en zitten nu met hun duimen te draaien. Geen eindexamenfeesten- of reizen helaas……. maar ook:

……. weet je al wat je gaat doen in september? Ga je meteen studeren of dacht je serieus aan een tussenjaar?
Wanneer je erg twijfelt om in september te beginnen met een studie in Nederland omdat je vindt dat je er eigenlijk nog niet aan toe bent of er nog niet uit bent wat je wil gaan studeren dan is een tussenjaar wellicht een optie voor je. ….

……….Als je twijfelt of je je nu wel moet inschrijven voor een cursus in het buitenland dan hebben we goed nieuws voor je!
Omdat we verwachten dat de situatie per land van dag tot dag kan veranderen, bieden we je de gelegenheid om je in te schrijven onder speciale “Corona” voorwaarden. Zo kun je met een gerust hart je cursus en accommodatie vastleggen en als je plan onverhoopt niet door kan gaan door Corona-gerelateerde omstandigheden in het land van je keuze, heb je recht op volledige restitutie (minus €150 administratiekosten).

…….. Maar hoe zijn je kansen om een tussenjaar te gaan doen in deze onzekere tijden?
Is dat in deze periode door Corona wel een goede beslissing? Wat kan er wel of niet in september in het buitenland en waar? Wij bij Weg-Wijs worden dagelijks gebeld met deze vraag. Wij houden de situatie in de verschillende landen voortdurend in de gaten en hebben regelmatig contact met scholen, organisaties en instituten over de hele wereld. Per land verschilt dit maar we weten nu al dat binnenkort de scholen in Spanje, Italië en Duitsland weer opengaan. Met andere woorden, wij zijn positief over het komende jaar.

Het allerbelangrijkste is dat je een alternatief hebt om niet een heel jaar “op de bank” bij je ouders terecht te komen! We hopen je, als je een tussenjaar overweegt, daarbij te kunnen helpen.

Want het moet – hoe dan ook – een zinvol, leuk en leerzaam jaar gaan worden!

tussenjaar-Spanje

Van huis maar niet te ver …. Spaans in Spanje

tussenjaar-Spanje

Het lijkt er op dat in juli de grenzen van Spanje weer open zullen gaan voor buitenlanders. De school in Salamanca waar wij veel goede ervaringen mee hebben zet haar deuren op 6 juli weer open voor buitenlandse studenten. De scholen in Cádiz, Sevilla, Malaga, Granada en Valencia zullen hoogstwaarschijnlijk volgen. Wat zou je denken van een paar weken Spaans leren in één van deze steden? Het mooie weer, eventueel strand en de gezelligheid – ook met zekere afstand – zijn goede redenen om de sprong te wagen. En je kunt als alles goed gaat, je cursus altijd uitbreiden naar een langere periode. Voor een betrekkelijk lage prijs zeer goede kwaliteit lessen, gezellige accommodatie en een fantastisch schoolteam waar je altijd op kunt rekenen.

Neem contact op met Weg-Wijs voor meer informatie

Italiaans en een snufje cultuur ….. Florence, Rome of  Bologna

Italië  was het eerste land in Europa dat getroffen werd door het Corona virus en stelt, na een zware tijd voor alle Italianen, per 1 juni weer haar grenzen open. Met spanning kijken we hiernaar uit. Voor september hebben we al een aantal boekingen voor Florence, op de taalschool waar eerdere “Weg-Wijs-ers” de afgelopen jaren bijzonder goede ervaringen hebben gehad. Italiaans kan worden gecombineerd met tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis en koken. Ook in Bologna en Rome kun je je Italiaans combineren met koken, drama en cultuur.

Het zal iets anders worden dan afgelopen jaar – meer afstand en voorzichtigheid – maar de fantastische steden blijven het zelfde met hun geschiedenis en cultuur. De Italiaanse taal leer je bij uitstek op deze scholen, die behalve goed ook warm en sfeervol zijn.

Neem contact op met Weg-Wijs voor meer informatie

tussenjaar-Italië