foto-Stephanie-Kaapstad

Twee jaar geleden besloot Stephanie om een tussenjaar te nemen. Ze wist dat ze naar de Hotelschool wilde, maar vond zichzelf nog te jong. Daarnaast wilde ze haar kansen vergroten om aangenomen te worden. Hieronder haar verhaal:
1. Waarom wilde je een tussenjaar?
Ik vond mezelf nog te jong om te gaan studeren en ik wilde mij voorbereiden op de Hotelschool;
2. Had je vooraf bepaalde ideeën over je tussenjaar?
Op school had ik Spaans gehad en ik wilde dit verbeteren. Verder had ik nog niet veel ideeën en was ik benieuwd naar alle mogelijkheden van een tussenjaar;
3. Wat ben je gaan doen in je tussenjaar?
Eerst heb ik een gesprek gehad bij Weg-Wijs. Dat was precies wat ik nodig had en zij hebben mij geholpen met de invulling van mijn tussenjaar. In de eerste periode heb ik 3 maanden een Spaanse cursus gedaan in Sevilla en in de tweede periode heb ik een Engelse Cambridge cursus gevolgd in Kaapstad.

4. Wat was de reden voor deze keuze?
In het gesprek met Weg-Wijs werd mij geadviseerd om een Spaanse cursus te doen met het oog op mijn studie op de Hotelschool. Engels wilde ik gaan doen vanwege het certificaat en omdat ik de Internationale stroming binnen de Hotelschool wilde gaan doen.
5. Welke opleiding ben je nu gaan doen?
Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de hotelschool en ik ga vanaf februari 2019 vijf maanden stage lopen in Barcelona in een hotel op het gebied van Food & Beverage. Mijn Spaans komt dan goed van pas.
6. Vind je dat je tussenjaar je geholpen heeft met je keuze?
Het leren van het Spaans en het verbeteren van mijn Engels heeft ervoor gezorgd dat het Engels nu heel goed gaat en dat ik mijn Spaans goed kan gebruiken voor mijn stage.
7. Hoe heeft het tussenjaar je geholpen in je persoonlijke ontwikkeling?
Ten eerste ben ik zelfstandiger geworden en kan ik beter mijn eigen keuzes maken en zelf mijn problemen oplossen. Daarnaast heb ik geleerd open te staan voor alles en niet met een vooroordeel ergens in te stappen.
8. Ben je anders gaan kijken naar een tussenjaar in het algemeen?
Ik zou het zeker iedereen aanraden als je bijvoorbeeld net als ik nog relatief jong bent.

foto-Stephanhie-Sevilla